en  nl     |   

Stijlvolle, duurzame yoga kleding ontworpen in Antwerpen

Swipe to the left

Een collectie duurzame yoga kleding: Hoe begin je daar nu aan?

Print
Een collectie duurzame yoga kleding: Hoe begin je daar nu aan?
November 6, 2019 No comments

Ik was al een tijdje bezig met mijn yoga kleding merk Yoga By Julz. Door mijn job als marketeer kwam ik terecht bij een bedrijf waar ecologie centraal staat. Dat inspireerde me om voor de nieuwe collectie te kiezen voor duurzame productie.

Maar…Waar te beginnen? Hoe vind je de juiste leveranciers? En duurzaam, wat betekent dat eigenlijk precies?

Ik besloot het meteen goed aan te pakken en ging op zoek naar iemand die me bij kon staan in het productieproces. Zo kwam ik bij N. terecht. Zij had giga ervaring in de modesector en bovendien was ze ook echt begaan met duurzaamheid. YES.

Ik toonde mijn moodboard en de modellen die ik voor ogen had. Zachte stoffen, kleuren geïnspireerd op de natuur en yoga kleding met een perfecte fit. Yoga broeken met bijpassende yoga tops en een supercomfy trui om de outfit af te maken.

Bij de modellen kozen we resoluut voor comfort en stijl, of je nu een maat XS of XL hebt. Taille hoog genoeg om buikjes te verdoezelen, een subtiel detail hier en daar, mooie uitsnijdingen en perfecte afwerkingen.

Het kiezen van de stoffen werd een precisiewerkje. N. loodste me door de talloze opties en we hingen meerdere malen uren aan de telefoon om alles tot in detail af te stemmen.

Voor de oversized tops koos ik superzachte blends van Lenzing viscose met minimaal elasthaan. De viscose is bij de leveranciers traceerbaar en gemaakt van houtpulp dat vermalen wordt in Tsjechië, en tot garen verwerkt in Oostenrijk. De sweaters en softpants bestaan dan weer uit een combinatie van Turks katoen en Portuguese lyocell.

De Performance Sportswear top en broek zijn gemaakt uit econyl. Dat is recycled polyamide met elastaan, voornamelijk upcycled van ondermeer uit de zee geviste oude visnetten. Zo dragen de stoffen in de performance collectie van By Julz het Global Recycling Standard certificaat, maar ook op kwaliteit scoren ze hoog en met zelf uitmuntende UV licht kleurvastheid. Alle stoffen hebben ook het nodige OekoTex certificaat.

Stoffen gekozen, en hupla...de patronen gingen naar de leverancier. Dan was het afwachten of het resultaat even mooi was als het moodboard. De eerste fittings waren superspannend. Je krijgt samples in kleuren die in stock zijn, dus het blijft moeilijk je voor te stellen hoe die taupe yoga broek uit je moodboard er zal uitzien met een knalrood sample.

Met de samples ging ik op pad. Ik deed een oproep op social media naar yoga lovers die alles wilden doorpassen. Want, ik was vastbesloten de beste yoga kleding ever te maken. En die moest een cm hoger dan de sample, de yoga top moest een een halve centimeter korter, de uitsnijding van de trui was toch te ruim etc… De perfectioniste in mij kwam boven en het finale order kon pas geplaatst worden als ik 100% tevreden was met het resultaat. En ja… daarom duurde het bijna een jaar voor de collectie er effectief kon komen.

Maar voilà, ik ben er supertrots op. Hét bewijs dat duurzaam ook voor kleine bedrijven met kleine middelen binnen handbereik ligt.

Benieuwd? Shop hier onze collectie!